Нашата история

Яско Комерс ЕООД е създадена през 1993г. , лидер в търговията със захарни изделия, кафе и снакинг продукти. Фирмата е официален дистрибутор на марките Милка, Сушард, Морени, Своге, Белвита, Орео, Барни, Брускети Марети, Кубети, вафла Мотто, Спетема, Наполи, ТАТ, Дома, Изоспорт и други.

1993 г.
Яско Комерс ЕООД е създадена през 1993г. с основен предмет на дейност – дистрибуция на кафе Нова Бразилия.

2001 г.
През 2001 фирмата става официален дистрибутор на Крафт Фуудс България за регион София

2005 г.
В края на 2005г. обхвата на дейност се разширява с дистрибуция на продуктите на КФБг и в Югозападна България. С цел по-добро обслужване на клиентите, в гр. Благоевград е изградена втора логистична база.

2012 г.
В края на 2012г. депо София се премества в нова модерна складова база с площ на склада 2600м2 и 400м2 офис площи.

2015 г.
В началото на 2015г. фирма Яско Комерс става единствен дистрибутор за цяла Западна България(София,Югозападна и Северозападна България), с което досегашният обем на фирмата се удвоява. Открита е трета логистична база в град Враца и регионален офис със складово база в град Видин.

2020 г.
От началото на 2020г. Яско Комерс ЕООД разширява категорийната си експертиза, чрез партньорството си с фирма Атлас и Ко, вносител на марките TAT и Dardanel, а по - късно става и официален дистрибутор на Фикосота Фууд.
През Август 2020г. фирмата развива своята втора девизия, като става официален дистрибутор на Балкам груп, производител на марките кафе Spetema , Santos, Napoli и чай Green Island. До края на годината, Яско Комерс ЕООД разширява портфолиото си, като става официален дистрибутор на:

  • Си Комерсиал 7 ЕООД, производител на марката ДОМА и вносител на Rollton и Vobro,
  • Изопак, производител на енергийна напитка Isosport и натурални сокове Miki.
  • Cadbury.

През Септември - 2020г. Яско Комерс поема поредна стъпка в развитието си, с отварянето на четвърта логистична база в гр.Плевен.

Към днешна дата
Към днешна дата екипът на Яско Комерс наброява 190 човека обслужващи 5000 обекта. От тях в депата София, Благоевград, Враца и Плевен за постигане на високи резултати са ангажирани над 90 човека в търговския отдел. Автопаркът наброява 110 леки и лекотоварни автомобили, като всички са климатизирани.


Сравнение на продукти